Måltidet bestående av lekre småretter dandert på etasjefat har gått sin seiersgang siden Afternoon Tea ble vanlig blant aristokratene i England i siste halvdel av 1800-tallet. Ved Matfatet har det også blitt en populær begivenhet, og daglig leder Ingerine Amundsen har gleden av å arrangere Afternoon Tea med jevne mellomrom. 

Fra bunn til topp 

Afternoon Tea på Matfatet byr blant annet på delikatesser fra butikkens sortiment.  

– Vi følger det tradisjonelle opplegget der gjestene spiser seg fra bunn til topp på et velfylt etasjefat. Vi starter med sandwicher med forskjellig fyll. Vi kan ikke rokke ved klassikeren med agurk, og så har vi to andre også hvor vi bruker spekeskinke og varmrøkt ørret. På neste nivå finner man nystekte scones, med clotted cream, lemon curd og bringebærsyltetøy fra Fremstad. På toppen finner vi søtsakene, som er en kjempegod brownie, gulrotkake i minimuffinsform, konfekt og mandelstenger som er dyppet i sjokolade. Til dette serverer vi fantastisk te fra Palais de The. Dette serveres i tekanner fra min families private samling, forteller Ingerine.  

Matlyst-tilbud 

I anledning Matlystfestivalen kan Ingerine friste med rabatterte priser på det nydelige keramikkserviset fra Sthål, som selges på Matfatet. 

– Vi serverer Afternoon Tea i dette serviset, og det kan altså kjøpes med ti prosent avslag under festivalen, avslører hun. 

Afternoon Tea har vært et av de mest populære arrangementene under Matlystfestivalen, og i år gjennomføres det fredag 21. oktober kl. 13.30. Billetter kan kjøpes her!

Fornemt selskap 

Afternoon Tea begynte som nevnt blant de høyerestående lag i befolkningen i England for over 150 år siden. Dette er en tradisjon som også er videreført i kongehusene både i England og Norge, hvor ildsjeler som har gjort en spesiell innsats inviteres til å nyte måltidet i kongelige omgivelser.  

Lage din egen lemon curd? 

Ingerine deler gjerne sin oppskrift på lemon curd. Hvis du vil ha smaken uten å gjøre jobben først, kan du også kjøpe glass med lemon curd hos Matfatet! 
 
Ingerines lemon curd  
125 g sitronsaft 
Revet skall av en sitron 
85 g smør 
2 egg 
2 eggeplommer 
100 g sukker 
 
Riv skallet av sitronen direkte i en kjele. Tilsett juicen og eggene. Visp til alt er godt blandet. Ha i sukkeret og visp litt til. Sett kjelen på middels varme, tilsett smøret i terninger og visp hele tiden. Det må IKKE koke! 
Ta curden fra varmen rett før kokepunktet og avkjøl. Oppbevare på glass med lokk i kjøleskapet.