Kanskje har du lest vinanbefalingene hennes i A-magasinet eller Bergens Tidende. Tennfjord er nemlig utdannet journalist og vinkelner med diploma fra Wine & Spirit Education Trust. I tillegg har hun skrevet hele sju bøker om vin og er en ettertraktet foredragsholder. Hun arrangerer også vinreiser og brenner for øyeåpnende smaksopplevelser. 

 – Jeg gleder meg til å komme tilbake til Matlystfestivalen, fordi det rett og slett er gøy å være foredragsholder der. Publikumsresponsen og entusiasmen er til å ta og føle på, og den smitter over på oss som står på scenen, sier Tennfjord.  

Arrangementet «Aperetivo med Tennfjord» ble utsolgt i løpet av noen få timer da det ble lagt ut i november i fjor. Men i september kan du sikre deg billett til «Vintorg – og lynkurs i vinsmaking med Ingvild Tennfjord». Og da gjelder det å være kjapp i avtrekkeren! 

 Mengdetrening må til 

 På arrangementet får publikum mulighet til å bli kjent med flere vinprodusenter og et stort mangfold av vin på kort tid. 

 – Muligheten til å smake mange viner etter hverandre er begrenset for folk som ikke jobber med vin. Det er lett å kjenne seg overveldet når du kommer inn på et smakstorg med flere hundre viner og ditto produsenter. Men hvis du vil bli god på vin, hjelper det veldig å få en viss mengdetrening! Derfor er jeg til stede for å gi publikum et lynkurs i vin og hjelpe dem med å legge en plan, sier Tennfjord.  

 Målet er å utfordre vanen, utvide smakshorisonten og få nye vinopplevelser.  

 – Man har gjerne en tendens til å smake de samme vinene om og om igjen, fordi det er kjent. Jeg skal gi publikum mestringsfølelse nok til å innta viner og smaker de ikke kjenner fra før, sier Tennfjord.  

 – Men, det kan være lurt å spytte, legger hun vennlig til.  

 Vinreiser i vente 

 Etter to år med pandemi er Tennfjord glad for å endelig være på vingene igjen. Og dersom du har lyst til å reise på vintur i Europa sammen med Tennfjord, er det bare å hive seg rundt.    

 – Verden har åpnet opp etter pandemien, og nå kan jeg endelig arrangere reiser til vinland med grupper igjen. Etter to år på hjemmekontor er det veldig stort å kunne reise ut i verden og dele min vinkunnskap fra de stedene vinen faktisk lages. Og til høsten venter Piemonte, Toscana og fantastiske Dourodalen, og jeg gleder meg helt enormt, sier Tennfjord.