Vi kaller henne bare «dronningen av vin, rød leppestift og høye hæler», og har for lengst forelsket oss i denne perlen av en bergenser, som heldigvis også har lagt sin elsk på Matlystfestivalen.

Du har sikkert lest vinanbefalingene hennes i A-magasinet. Tennfjord er utdannet vinkelner og har utgitt hele ni vinbøker, som alle har havnet på bestselgerlisten. Tidligere i år ble Tennfjord slått til ridder av den franske ambassaden og tildelt den ytterst gjeve ordenen «ordre du mérite agricole», som har hengt svært høyt i Frankrike helt siden den ble innført i 1883.
­­– Jeg snakker ikke fransk selv, og ble veldig overrasket og beæret da jeg forsto at den franske stat hadde utropt meg til ridder for mitt arbeid med landbruksprodukter! Den eneste utmerkelsen i Frankrike som er gjevere, er ordenen man får tildelt for heltemot i krig, og det sier litt om landbrukets status i Frankrike – sammenliknet med for eksempel Norge, sier Tennfjord.

Og det er nettopp Matlystfestivalens fokus på råvarer av høy kvalitet som gjør at Tennfjord stolt vender tilbake til Matlystfestivalen for fjerde gang.

Personlig viktig for Tennfjord

– Matlystfestivalen er personlig viktig for meg fordi den løfter frem de som dyrker jorden, de som lager maten og de som forvalter råvarene. Vi ser for øyeblikket to parallelle trender: Den norske bonden blir skvist i møte med de store matvarekjedene. Samtidig er det flere som driver med landbruksprodukter som finner en helt spesiell glede og stolthet i det å produsere råvarer av ypperste kvalitet. Disse treffer en annen trend i den norske befolkningen, og da snakker vi om dem som er opptatt av kvalitetsråvarer, økologi, matsikkerhet og trygg matforsyning.

–  Matlystfestivalen er så viktig fordi den synliggjør mangfoldet av kvalitetsprodukter som finnes der ute. Festivalpublikummet får en unik anledning til å utvide horisonten, utfordre smaksløkene og til å bli bevisst hvilket herlig matland Norge er, sier Tennfjord.

Fortsatt ledige billetter

Billettene til arrangementet «Ingvild Tennfjord: Portugisiske skatter» ble revet bort på rekordtid, men det er fortsatt mulig å sikre seg billett til «Ingvild Tennfjord: Lunsj med ekstrem forvandling» på God & Mett Gastrobar lørdag 21. oktober kl. 13.30-15.00.

Under Lunsj med ekstrem forvandling vil Tennfjord lære bort de essensielle grunnprinsippene for å finne de beste mat- og vinkombinasjonene – og det i ekspressfart! Etter lunsjen kan du skrå over til Ringsaker bibliotek og få med deg «Vinbad med Ingvild Tennfjord og Ingvild Haugbråten» kl. 15.30-16.30. Der blir det smaking av to ulike hvitvinsdruer, og Tennfjord vil gi deg et krasjkurs i hvordan du finner den vindruen som passer best for din gane.
 

Kjøp billetter til «Ingvild Tennfjord: Lunsj med ekstrem forvandling»

Kjøp billetter til «Vinbad med Ingvild Tennfjord og Ingvild Haugbråten»

Les mer om Ingvild Tennfjord

Vi sees på Matlyst 2023!