Sarvjit Singh Virk startet opp Riyasat Indian Restaurant i august i fjor. Den nye indiske restauranten i Brumunddal ble døpt opp etter sin navnebror i Canada, nenlig Riyasat Restaurant i Ontario. Etter en oppstart sammen med en partner som nå har trukket seg ut, driver Sarvjit restauranten alene med fire ansatte på laget. 

– Hva betyr Riyasat?

– Riyasat betyr kongerike på indisk, forteller Sarvjit. Det passer egentlig ganske bra, for i det indiske matkongeriket er restauranteieren opptatt av det lille ekstra. Bordene i restauranten er dekket med stettglass og hvite tøyservietter, og når maten serveres er en oppvarmet klassisk hvit tallerken en selvfølge. 

– Vi ønsker å gi kundene våre den beste opplevelsen med både service og mat. Det er viktig for oss å lage god mat som folk liker og at de opplever at de er godt ivaretatt. Gode råvarer er også veldig viktig for oss, sier Sarvjit. En sjekk av restauranten på Tripadvisor vitner om at de lykkes så langt. Her har de fått høyeste mulige score med fem stjerner basert på cirka 30 kundeanmeldelser.

Og Sarvjit følger med på tilbakemeldingene. Etter at en kunde var storfornøyd med maten men klagde på litt for kald kaffe, tok Sarvjit affære. Nå serveres kaffe i oppvarmede kaffekopper.  

Indisk matfest 

– Vi var med på Matlystfestivalen for første gang i fjor, og det var veldig suksess. Festivalen samler flere tusen mennesker her i Brumunddal, det øker omsetningen og er den store 17. maiferinga for oss. Vi gleder oss veldig. Dette er en anledning til å virkelig å vise hva vi kan lage og servere, så i år vil vi hente fram enda flere spennende og smakfulle retter enn i fjor. Det blir også retter du ikke finner på menyen vår i utgangspunktet, smiler Sarvjit.

Han overlater ikke noe til tilfeldighetene når nordiske ganer inviteres inn i indiske mattrradisjoner med en indisk lunsjopplevelse og et indisk festmåltid på menyen gjennom festivaldagene.

Her blir det et festmåltid slik det gjøres når store indiske høytider som Divali skal feires. Dette er en lysfest som feires i oktober/november, og mens Divali er en tradisjon som feires tre netter til ende i nordlige India og Nepal, er et festmåltid over tre dager i vente i Brumunddal. 

– De indiske mattradisjonene er mange og veldig forskjellige rundt om i India. Det er forskjeller fra stat til stat, og i sør er det helt andre retter enn i nord. Det nordmenn forbinder med indisk mat, som tikka masala og butter chicken, er retter som kommer fra det nordindiske kjøkken, forteller Sarvjit, som selv kommer fra nordlige India.  

Utvider med lunsjservering

Den indiske restauranten i Brumunddal har så langt satset som middagsrestaurant. 

– Nå har vi akkurat fornyet menyen og starter også opp med lunsjservering. Vi har fra før en kokk i halv stilling, og nå har vi ansatt en kokk til i full stilling, forteller Sarvjit. I tillegg til nye lunsjretter som de håper vi slå an både for bedrifter og studenter, har menyen også fått flere vegetarianske og veganske retter. Savjit er selv vegetarianer. 

Sarvjit forlot hjemlandet tidlig i tenårene og kom til Danmark i 1984. Her bodde han frem til han flyttet til Norge på 1990-tallet. Nå bor han sammen med familien på Neskollen ved Jessheim og både han og kona dagpendler for å drive restaurant i Brumunddal. 

– Hvorfor ville du satse i Brumunddal?

– Jeg synes det var greit å starte opp der det ikke fantes en indisk restaurant fra før. Pride of India, som åpnet her i januar i fjor, hadde en veldig bra start. Dessverre fikk de problemer og måtte stenge etter kort tid. Mottakelsen de fikk var noe som gjorde det interessant å starte opp og satse videre her, forteller Sarvjit.

Hva skjer hos Riyasat Indian Restaurant?

Her er arrangementene hos Riyasat Indian Restaurant under Matlystfestivalen 2022.

Torsdag 20. oktober 

En indisk lunsjopplevelse

Et indisk festmåltid

Fredag 21. oktober

En indisk lunsjopplevelse

Et indisk festmåltid

Lørdag 22. oktober 

En indisk lunsjopplevelse

Et indisk festmåltid