Geitmyra Ringsaker

Vi lager mat, med og uten oppskrifter. På Geitmyra utfordrer vi sansene og nysgjerrigheten – hos oss skal barna lære å stole på seg selv. Når maten er ferdig, dekker vi bordet og samles rundt måltidet og all den gode maten vi har laget.
— underviser geitmyra
Barn og voksne høster gulrøtter utenfor Geitmyra Ringsaker.

Geitmyra Ringsaker ligger midt i matfatet og er hele Innlandets matkultursenter for barn.

Hver eneste dag spiser barn og voksne over hele landet mat som kommer fra Ringsaker. Fløten i kaffen, svinesteken med poteter og kornet i matpakkebrødet er resultatet av stolte, dyktige jordbrukere i Ringsaker. Likevel er det ingen selvfølge at barna som vokser opp i en av landets største landbrukskommuner kjenner til produksjonen, foredlingen og bruken av råvarer. Vi jobber for at barna skal bli stolte av stedet de kommer fra og vi brenner for å gi barn og ungdom jordnær og praktisk kunnskap om mat. Forståelse og innsikt om mat og matproduksjon er livsviktig i et folkehelseperspektiv og i den bærekraftige sammenhengen for en grønn framtid. 

Vi tilbyr ukesundervisning i mat- og helsefag, kurs både på dag- og kveldstid – for familier, for barnehager, for foreldre i permisjon, for barn i alle aldre - og har i tillegg arrangementer som er åpne for alle. 

På Geitmyra Ringsaker jobber vi også mye med rekruttering til matnæringa. Med prosjektet Læring for næring samarbeider vi med Matbransjens Opplæringskontor og matbransjen lokalt for å vise ungdom mulighetene for å jobbe med mat. Og ikke minst hvor gøy det er! 

Det er ikke mye hjelp å ha bønder som produserer fantastiske råvarer, hvis vi ikke har folk som kan videreforedle råvarene. Derfor er det viktig å øke rekrutteringen til bransjen, så vi kan gjøre den norske maten enda bedre og ha et kortreist, godt og bærekraftig mattilbud til forbrukerne i landet.
Ungdom høster redikk i kjøkkenhagen.

Skoleundervisning på Geitmyra Ringsaker.

Et matkultursenter midt i matfatet

Geitmyra Ringsaker åpnet dørene i oktober 2018. Vi holder til i Brumunddal på historiske Granerud gård, der Ringsaker kommune leier og har gjort om det gamle fjøset til Per Dobloug til undervisningskjøkken og kurslokaler. Doblougene har drevet gården i 14 generasjoner, og vi er stolte av å få lov til å dyrke den lokale matkulturen der. 

Vi har dyrkekasser, lavvo, meitemarkhotell, pizzaovn, hydroponisk dyrkevegg, kornkverner og et stort engasjement for alt som spirer og gror. 

Granerud ligger midt mellom industri og nybygg i Brumunddal, og beliggenheten symboliserer vårt prosjekt til det fulle. På Granerud gård vil vi minne barna om hvor maten kommer fra.


Kontakt oss

Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn

Adresse: Strandsagvegen 2B, 2383 Brumunddal

Telefon: 40 60 43 73

Avdelingsleder: Inger-Marie Lupton ingermarie@geitmyra.no