– Det er en glede for oss å atter en gang ønske velkommen til biblioteket under Matlystfestivalen. Det blir spennende foredrag, gode smaker og Prøysenunderholdning både torsdag, fredag og lørdag, forteller biblioteksjef Mette Westgaard.  

Matlandet Ukraina 

Det ukrainske kjøkkenet er mangfoldig og spennende, Ukraina er et av verdens kornkamre. Torsdag 19. oktober får du servert den ukrainske nasjonalretten «borsjtsj» til lunsj på biblioteket.  

– Kom til biblioteket og bli bedre kjent med matlandet Ukraina. I lunsjen kommer ukrainere fra bibliotekets språktrening og deres språktrenere, sier Westgaard. Frelsesarmeen i Brumunddal står for maten.   

På kvelden blir det foredrag med matprofil og forfatter Kristoffer Tvilde, som gir deg nyttige råd i hvordan du kan redusere matbudsjettet uten at det går ut over smaken. Tvilde er en matentusiast som brenner for å vise hvordan reduksjon i matsvinn er gull verdt for smak, lommebok og miljøet.   

Prøysen for alle aldre 

Fredag 21. oktober flytter Prøysenhuset inn på biblioteket med sitt legendariske kakebord. Har du ikke opplevd kakebufeeten til Prøysenhuset tidligere, har du virkelig noe å glede deg til. Her blir det servert kaker for enhver gane. 

–  Fra scena underholder Karoline Amb med både egne låter og Prøysen-tolkninger, så kaffe og underholdning får du på kjøpet, påpeker Westgaard. 

Lørdag 21. oktober er igjen Prøysen tema, når Prøysenhuset og biblioteket ønsker velkommen til «Prøysen for barn» med servering av pannekaker og god, gammeldags barnetime for de minste.  

–  Dette er en hyggelig sang- og fortellerstund med formidlere fra Prøysenhuset, og er like koselig for Ola på fem som for oldefar på 90, lover biblioteksjefen.  

Kræsjkurs i vinsmaking 

Vinekspert Ingvild Tennfjord kommer tilbake til Matlystfestivalen for fjerde gang, og lørdag 21. oktober holder hun sammen med Ingvild Haugebråten kræsjkurs i hvordan du finner din personlige smak. Det blir smaking av to ulike hvitvinsdruer på biblioteket denne dagen. Ønsker du en grundigere innføring, er Tennfjords nye bok om vinsmaking til salgs.   

Velkommen til biblioteket under Matlystfestivalen!  

 

Mer informasjon og billetter til arrangementene:

En smak va Ukraina

Spis som en konge på budsjett

Prøysenkaffe med Karoline Amb

Prøysen for barn

Vinbad med Ingvild Tennfjor og Ingvild Haugbråten