Andreas Viestad og Charlotte Holberg Sveinsens bok «Gårdsmat fra hjertet av Innlandet» suste rett inn på bestselgerlistene da den ble sluppet tidligere i måneden. Under Matlyst kan du få nyte et måltid komponert og presentert av forfatterne selv, med Smaks stødige sjefskokk Ole Martin Johannesen ved grytene. Du vil også få anledning til å møte både forfatterne og flere av de lokale bidragsyterne i boken under Matprat i lavvoen på lørdag. 

På Geitmyra Matkultursenter for barn setter de fokus på en av våre viktigste råvarer, nemlig poteten. Lær deg å bake potetlomper sammen med barna – og utforsk en lang rekke andre potetretter. Potet er så mye mer enn du tror! 

Og hvilke råvarer bør man sørge for å ha i huset hele tiden? Det siste halvåret har lært oss at verden kan endre seg radikalt på kort tid, og Charlotte Mohn Gaustad gjester biblioteket under Matlyst for å lære oss enkle triks for å være godt forberedt – og å få en enklere hverdag i samme slengen. 

Kortreist kultur er vi også stolte over å kunne by på, og er glade for å kunne friste med navn som Trond Svendsen, Ragnhild Ellefsæter, HC Medlien og Anna Sundstrøm Otervik.

Sett deg i godstolen, ta en titt på programmet og skaff deg billetter til dine favoritter!

Matlystfestivalen ønsker deg en god og kortreist høsthelg!