I 2020 vant Olsen NM i hjemmebrygging med sin pils i tysk stil, og som premie fikk han brygge ølet sitt for kommersielt salg hos Haandbryggeriet i Drammen året etter.
 
– Både bryggeriet og jeg syntes det var morsomt, og ble enige om å gjenta bedriften i år, sier Olsen.

Smashing Pilsner

I mai kom «Smashing Pilsner 2» for salg på Vinmonopolet. Ølet, som er tilgjengelig fra Vinmonopolets bestillingsutvalg, har fått terningkast 6 i flere tester og anmeldelser og er ventet å bli utsolgt i løpet av sommeren.

– Ølet er en pils i tysk stil, med tysk malt, humle og gjær. Sammenlignet med vanlig norsk butikkpils er ølet litt sterkere, tørrere og med litt mer humlesmak, forklarer Olsen, som understreker at han ikke har noen kommersielle interesser i salget av ølet, kun heder og ære.
 
– Mange forbinder nok øl først og fremst med pils, men øl kan være så mye mer, og jeg vil påstå at alle vil kunne finne et øl de liker, enten det er lyst eller mørkt, sterkt eller svakt, søtt, surt eller bittert. For eksempel vil mange som liker vin typisk like surøl, med eller uten tilsetninger av frukt, sier Olsen.

Nesten som magi

Jørgen har brygget øl hjemme siden 2014, og er tillitsvalgt i Norsk hjemmebryggerforening (Norbrygg).
 
– Jeg husker fremdeles da jeg smakte på mitt aller første hjemmebrygg, en IPA. Det føltes nesten som magi at jeg hadde klart å lage dette selv! Det er faktisk ikke vanskelig eller dyrt å brygge godt øl hjemme, påpeker han.

Vil du høre mer fra Jørgen og prøvesmake «Smashing Pilsner 2» og sju andre øl, så bør du sikre deg billett til «Øl & Mat» under Matlystfestivalen fredag 21. oktober. Bakeriet i Brumunddal sørger for spesialkomponerte småretter til, og vi tør love en kveld med både gode smaker, inspirasjon og gode historier.

Kjøp billetter til «Øl & Mat» her