Med 47 dager igjen til Matlystfestivalen i oktober er det travle dager i kulissene, og markedssjef Bjørg Mykløy og festivalsjef Monica Østenheden fra Ringsaker kommune gleder seg over stor interesse rundt festivalen. 

– Nær 40% av de 2.000 billettene vi har lagt ut for salg er allerede revet bort, sier Østenheden. 

Noen av arrangementene er utsolgt, men det fins fortsatt et stort utvalg gode mat- og kulturopplevelser å velge mellom. Ikke minst kan arrangørene by på en lang rekke gratis arrangement for både små og store, og på lørdagen under Matlystfestivalen arrangeres det største matmarkedet i Brumunddal noensinne. 

Lokalmat og mange fristelser

– Denne markedsdagen blir en begivenhet som den matglade virkelig ikke vil gå glipp av, sier Mykløy. 

Gjennom torget og gågata flytter det inn et stort antall lokalmatprodusenter med torgbord, food trucker og boder som vil bugne med godsaker. 

– Haug gård kommer med økologiske grønnsaker, Snertingdal Ysteri har med egenprodusert ost, Baker Kristiansen kommer med nystekt Matlystbrød, Tingnes Kaffe sørger for kaffe som kvernes på stedet og Braastad Epler har med eplejuice, ivrer markedssjefen og frister videre med ferske egg, nyslynget honning, plantebasert mat, solbærsaft, melk, rømme, syltetøy, geleer, marmelader, krydder, oljer, sopp, spekepølser og kjøtt. Inne på Mølla vil EuroSpar diske opp med et bugnende utvalg av fisk. 

Bålmatkurs med Geitmyra

Matlystfestivalen har stort fokus på matglede også for små festivalgjester, og derfor inntar blant annet Geitmyra matkultursenter for barn torget med gratis bålmatkurs for barnefamilier. Geitmyra har også åpen gård denne lørdagen, med fokus på å bruke hele dyret, alt på fisken og alt man ikke tror er spiselig på grønnsakene. 

– Geitmyra er i en egen klasse i forhold til barn og mat og vi er utrolig heldige som har dem i nærområdet vårt, sier Østenheden, og legger til at det er barneaktiviteter rundt om på flere av arenaene gjennom helgen. 

Helgrilling av elg

Det er nesten bare rett og rimelig at en matfestival i elgkommunen Ringsaker kan tilby elg, og takket være et samarbeid med Ringsaker Jakt- og Fiskeområde blir det i år helgrilling av elg på markedet. 

– En bedre måte å markedsføre Ringsakerfjellet på er vanskelig å finne midt i jaktsesongen, sier markedssjefen.

Det er Johannes Barli, driveren av Hygga Fjellkro på Ljøsheim som skal sørge for grillingen. 

– Vi håper og tror vi har satt sammen et festivalprogram og et marked som appellerer til både små og store, og gleder oss veldig, avslutter Mykløy og Østenheden.