Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn

Barnas restaurant 

Torsdag 20. oktober inviterer Geitmyra Ringsaker, og elever fra 7. trinn til «Barnas restaurant med lam og livretter i lavvoen». Dette blir et generasjonsmøte der ungdommene serverer og presenterer mat de selv har laget for besteforeldregenerasjonen. Ungdommene vil utfordre gjestene på kunnskap og nysgjerrighet på råvarer, smaker og veien til det bærekraftige måltidet.  

Familiematkurs 
Hos Geitmyra Ringsaker kan familien delta på matkurs og lære å bruke alle delene av dyret og plantene under matlagingen. Bli bedre kjent med råvarene, kast mindre mat, og utforsk nye måter å lage mat på! Arrangementet «Fra innerst til ytterst, fra øverst til nederst» arrangeres torsdag 20. oktober kl. 17.00, og passer for barn i alderen 8-15 år. Alle barn må ha med seg en voksen.  

Bålmatkurs 
Lørdag arrangerer Geitmyra bålmatkurs på torget i Brumunddal. Her kan du lære å lage enkle og gode matretter på bål. Passer enten du skal på tur i skogen eller fyrer opp bålpanna i barnehagen. Dette er et praktisk drop-in kurs som passer for barn fra 3 – 12 år. Alle barn må ha med en voksen som kan hjelpe til underveis. Kurset er gratis for barn, og du trenger ikke melde deg på. 

Åpen gård 
Hos Geitmyra kan du også delta på åpen gård denne lørdagen. Her får du smake skall og spise skrell, du lærer å lage kraft av det du trodde var avfall, du blir inspirert til å bruke hele dyret og alt på fisken, og Geitmyra hjelper deg til å bli klokere og mer glad i de matvalgene du tar hver eneste dag. Arrangementet er åpent for alle og det er gratis å delta. 

Frokost og forestilling i lavvoen

Fredag 21. oktober serveres frokost for små og store i lavvoen på torget i Brumunddal. Til maten kan gjestene se forestillingen «Jenta som lærte kongen å spise havregrøt». Historien handler om Mari som bor på Liagården. På gården dyrker de havre, men nå vil ingen kjøpe den. Mari drar til kongens slott med en havresekk på ryggen og hun lærer kongen å spise grøt. Kokka på kongens kjøkken har kokt så mye havregrøt at alle barna som møter opp i lavvoen denne dagen også blir servert.  

Forestillingen spilles av Lørum&Larsson; Trine Nyhus Lørum og Hillevi Skalmerud Larsson. To erfarne skuespillere som blant annet har lang erfaring med å spille for barn gjennom Den kulturelle skolesekken. Arrangementet er gratis og passer for barn fra fire år og oppover. 

Kakepynting på Bakeriet i Brumunddal

På Bakeriet i Brumunddal kan barn mellom fem og tolv år slå kreativiteten løs og pynte sin egen kake.  

Bakeriet har bakt en mengde med marsipankaker, som barna får pynte sammen med konditorene deres inne i bakeriet. Kaken får man selvfølgelig ta med hjem etterpå, og i billettprisen inngår også saft og bolle til den enkelte kakepynter.  

Pris: kr. 195,- pr. barn. Meld deg på ved å kontakte Bakeriet i Brumunddal på tlf. 480 70 900, eller kom innom bakeriet og meld deg på.  

Prøysen og barnetimen for de minste på biblioteket

Pannekaker og en god, gammeldags barnetime venter når Prøysenhuset og Ringsaker bibliotek samarbeider om «Prøysen for barn» lørdag 22. oktober kl. 12.00 - 13.00. Barnetimen for de minste er en hyggelig sang- og fortellerstund med formidlere fra Prøysenhuset. Kombiner gjerne besøket med Teskjekjerringas nystekte pannekaker med blåbær på. Arrangementet er gratis.  

Lær å lage Peppes Pizza

La barna få være pizzabakere for en kveld! Lørdag 22.oktober er det endelig barnas tur til å entre kjøkkenet på Peppes! Barn mellom 8 og 12 år inviteres til å bake sin helt egen Peppes Pizza, sammen med kokkene. De får selv bestemme hva de vil ha på, og kvelden avsluttes med pizza og brus inne i restauranten. 

Aldersgrense: For barn mellom 8 og 12 år.  

Pris: kr. 50,- + avg. 
 
Vi ønsker de yngste festivalgjestene hjertelig velkommen, og håper mamma og pappa eller bestemor og bestefar, tanter, onkler og søsken kommer til Brumunddal under «Barnas matlystfestival 20.-22. oktober.