– I år har vi videreutviklet festivalens største suksesser, med blant annet et større festivalprogram på lørdagen enn noensinne. Vi gjentar fjorårets suksess med et fantastiskfantastisk matmarked med helgrilling av elg, bålmatkurs med Geitmyra og smaksopplevelser i hele gågata, og vi får tidenes største festivallavvo på torget, sier festivalsjef Monica Østenheden.

– På lørdagen har vi også Eau de Vill i lavvoen, Lena Teigen og Terje Hong på uteserveringene, tre runder med smaking på Braastads herligheter, en smak av Mjøsgårdene og bobler til frokost og hele tre muligheter til å oppleve vinekspert og Matlyst-venn Ingvild Tennfjord, legger festivalsjefen til.

Både nyvinninger og kjente og kjære på plakaten

Åretes festivalprogram har også noen helt nye opplevelser å by på, som «Chicago-blues på toppen av Wood hotel», Stuttrest helaften med «Titanic – sju retter på 1. klasse» på Matfatet, «Beer, blues & barbeque» hos God & Mett, «Tyroleraften med Lars-Fredrik Børresen» på Pub’n og «Kraftig kost og Freske viser» på Bakeriet.

– Vi må også anbefale «Tre-retters med kongen og Kim Jong-Un» alias Jonas Rønning, «BAdesKen: Ja, vi elsker dette landet!» i lavvoen – i tillegg til gjensyn og gjenhør med Louis Jakoby og Thor Gotaas, sier Østenheden.
 

Barnas Matlyst

Matlystfestivalen er også en festival for barna, og på programmet frister blant annet familiematkurs og åpen gård på Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn, teaterforestillingen «Elefantungen» i lavvoen, Barnas Peppes, Prøysen for barn, amerikanske pannekaker og ansiktsmaling, kakepynting, bålmatkurs og kino i verdens høyeste trehus.

Se festivalprogrammet for torsdag 19. oktober

Se festivalprogrammet for fredag 20. oktober

Se festivalprogrammet for lørdag 21. oktober