– Matlystfestivalens vintorg vil bli en unik mulighet til å smake et hundretalls viner fra ulike vinprodusenter verden over. De norske importørene vil være representert med kunnskapsrike folk som gir deg smaksprøver, forteller om vinen og spennende, kulinariske smakskombinasjoner, sier Tom Theodorsen, også kjent fra Hamar vinfestival.

Vintorget under Matlystfestivalen vil foregå i lavvoen på Brumunddal torg kl. 15:30 - 18:00 lørdag 22. oktober. Som gjest velger du fritt hva du vil smake av rødvin, hvitvin, rosévin, musserende vin eller dessertvin på de ulike standene du kan besøke.

– Man plukker rett og slett med seg et glass og smaker på det utstillerne har å by på, forteller Theodorsen.

Skal utfordre smakshorisonten

Til vintorget kommer også vinjournalist Ingvild Tennfjord, som mange kjenner fra vinanbefalingene i A-magasinet og Bergens Tidende. I høst gjester Tennfjord Matlystfestivalen for tredje gang, og hun gleder seg stort til å være vertinne under vintorget sammen med Theodorsen.

 – Muligheten til å smake mange viner etter hverandre er begrenset for folk som ikke jobber med vin. Det er lett å kjenne seg overveldet når du kommer inn på et smakstorg med flere hundre viner og ditto produsenter. Men hvis du vil bli god på vin, hjelper det veldig å få en viss mengdetrening! Derfor er jeg til stede for å gi publikum et lynkurs i vin og hjelpe dem med å legge en plan, sier Tennfjord. 

 Målet er å utfordre vanen, utvide smakshorisonten og få nye vinopplevelser. 

– Man har gjerne en tendens til å smake de samme vinene om og om igjen, fordi det er kjent. Jeg skal gi publikum mestringsfølelse nok til å innta viner og smaker de ikke kjenner fra før, sier Tennfjord.

Billettene til vintorget slippes fredag 16. september kl. 18.00 på Ticketmaster

Prisen per billett: 545,- billettavgift