Denne kvelden skal vi smake på fire forskjellige Chablis, og få et dypdykk i forskjellen på kvalitet og smak. Vi vil smake på alt fra entry level-viner til den høyeste rangeringen vi kan få av Chablis; «Chablis Grand Cru».
Sommelier Eirik Søreide startet allerede i sin ungdom å velge vin fremfor det alle andre drakk på fest. Det var her det hele startet, og interessen for vin har ligget latent siden ungdommen. Det var imidlertid først i voksen alder at kvalitet og stil betydde mer enn bare fermentert druejuice. I 2011 smakte han den første dyre vinen til den nette sum av 5-600 kr. Den vinen var så imponerende at han ville forske mer. Han fikk tak i en Barbaresco fra Italia fra 1967 som gjorde at hans karriere innen vin startet. Rett og slett en perfekt vin. Han bestemte seg for å søke seg inn på sommelierskolen i 2012, og siden den gang har han jobbet som sommelier på ulike restauranter, jobbet på vinmonopolet, og vært vinanmelder for Aperitiff. Han har også vært vinimportør.
Pris
Kr. 599,- (+ avg)
Aldersgrense
18 år