Barnas Peppes
Nå er det barnas tur til å innta kjøkkenet på Peppes! Barn mellom 8 og 12 år inviteres til å lage sin helt egen Peppes Pizza – sammen med kokkene, inne på restaurantkjøkkenet.
Nå er det barnas tur til å innta kjøkkenet på Peppes! Barn mellom 8 og 12 år inviteres til å lage sin helt egen Peppes Pizza – sammen med kokkene, inne på restaurantkjøkkenet.
Bli med på perledykking i Mjøsbadet – en morsom og spennende aktivitet for barna! Her får de øve seg på å dykke, samtidig som de bli tryggere i vannet. Etter perledykkingen blir det servering av frukt og smoothie.
Nå er det barnas tur til å innta kjøkkenet på Peppes! Barn mellom 8 og 12 år inviteres til å lage sin helt egen Peppes Pizza – sammen med kokkene, inne på restaurantkjøkkenet.
Kaptein Knuff er en klønete, men kvikk pirat med norgesrekord i ballongdyr og dårlige ordspill. Med trebeinet i salaten og vann på mølla vil han gjerne vise frem sine fantastiske sjømannskunster, men som regel går det ikke helt etter planen.
Bli med på kakepynting for barn hos Bakeriet i Brumunddal! Barna får boltre seg på kjøkkenet sammen med våre konditorer og pynte sin helt egen marsipankake.
Geitmyra Ringsaker inviterer til drop-in bålmatkurs i gågata fra kl. 11.00 til 15.00. Få hjelp av de fire magiske elementene, og lær å lage enkle og smakfulle matretter på bål – sammen med flinke formidlere fra Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn.
Under Matlyst forvandles gågata til stågata! Et vell av spennende matleverandører fra hele Østlandet – og flere andre utstillere – fyller gata til randen. Årets matmarked blir større enn noensinne, og her kan du boltre deg i delikatesser og opplevelser for store og små.
Kjøkkenkjemi er både gøy og lærerikt! Barn i alderen 5–10 år inviteres til et spennende møte med kjøkkenets «magiske» verden hos Newton Ringsaker.
Nå er det barnas tur til å innta kjøkkenet på Peppes! Barn mellom 8 og 12 år inviteres til å lage sin helt egen Peppes Pizza – sammen med kokkene, inne på restaurantkjøkkenet.
Hvordan holdt vi maten fersk før vi fikk kjøleskap og fryser? Konservering har vært en livsnødvendig tradisjon i generasjoner. Sylting, tørking, fermentering og røyking handler ikke bare om å få maten til å vare – men også om å ta vare på smaken, naturen og historien vår.
Mr. Toons er en internasjonalt prisbelønt artist og klovn – og vi digger ham! Denne hysterisk morsomme ballongmannen er både utenpå og inni sin kjempeballong, og forvandler seg stadig til alle mulige (og umulige!) figurer og vesener.
Eau de Vill har sitt utspring fra Sømådalen Theaterselskap, og har siden starten i 1993 sørget for topp stemning og mye moro med sine morsomme tekster og livate melodier. De er fast innslag og et høydepunkt under både Grundsetmart’n, Rørosmartnan – og selvfølgelig her hos oss på Matlystfestivalen. Nå er de tilbake!
Pannekaker og en god, gammeldags barnetime venter når Prøysenhuset og Ringsaker bibliotek inviterer til Prøysen for barn på biblioteket. «Barnetimen for de minste» er en hyggelig sang- og fortellerstund med formidlere fra Prøysenhuset.
Afternoon Tea stammer fra 1840-tallets Storbritannia, der hertuginne Anna av Bedford startet tradisjonen med te, småkaker og sandwicher for å dempe sulten mellom lunsj og middag. Det lille måltidet ble raskt populært – også hos selveste dronning Victoria – og utviklet seg til et elegant ettermiddagsritual ved hoffet. Matfatet Ringsaker gjør sin egen vri og inviterer til Sprudlende Æftas-Te – med gode smaker i nye, uventede kombinasjoner.
Bli med på familiepølsekurs hos Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn! Vi stiller med alt nødvendig utstyr og masse kunnskap – alt dere trenger å ta med er nysgjerrighet og en god dose matglede.
Chai Masala inviterer til en eksotisk lunsjmeny hvor du kan oppleve mange forskjellige smaksvarianter som kun er laget kun for Matlystfestivalen. Restauranten har et godt utvalg av både vegetarretter og allergivennlige varianter.
Hedmark Bygdekvinnelag arrangerer NM i potetskrelling hvert år, med kvalifiseringsrunder på blant annet InnlandsMarkedet, Dyrsku’n, Oi – Trøndersk Matfestival, Pultost- og akevittdagene og Matstreif. I år går finalen av stabelen på torget under Matlystfestivalen!
Nå er det barnas tur til å innta kjøkkenet på Peppes! Barn mellom 8 og 12 år inviteres til å lage sin helt egen Peppes Pizza – sammen med kokkene, inne på restaurantkjøkkenet.
Eau de Vill har sitt utspring fra Sømådalen Theaterselskap, og har siden starten i 1993 sørget for topp stemning og mye moro med sine morsomme tekster og livate melodier. De er fast innslag og et høydepunkt under både Grundsetmart’n, Rørosmartnan – og selvfølgelig her hos oss på Matlystfestivalen. Nå er de tilbake!
Vi viser filmen Den ville roboten, hvor roboten Roz havner på en øde øy etter et skipsforlis. Der må hun lære seg å leve i naturen, snakke med dyrene og ta seg av den nyutklekkede gåsungen Blanknebb. Dette er et friskt filmeventyr med sjarmerende figurer – om å finne seg selv, følge hjertet og verdien av å ha en familie å støtte seg til.
Mr. Toons er en internasjonalt prisbelønt artist og klovn – og vi digger ham! Denne hysterisk morsomme ballongmannen er både utenpå og inni sin kjempeballong, og forvandler seg stadig til alle mulige og umulige figurer og vesener. Dagen blir rett og slett litt morsommere med Mr. Toons! Han opptrer utenfor Baker Kristiansen kl. 13:00 og kl. 14:00.
Gjennom fire spanske viner guider kokk, sommelier og forfatter Thea Engvik dere gjennom sine sju gylne regler for å matche mat og vin – slik at også du kan føle deg som en proff! Lær hennes beste tips, så du trygt kan gå på polet for å finne den perfekte vinen til middagen – eller bestille med selvtillit på restaurant.
Budeia Gufrid – i Bjørn Kleivens skikkelse – kommer ens ærend fra Stusslistuggua for å dele gode råd og skrøner med festivalfolket. Om rådene er spesielt nyttige gjenstår å se, men dyre er de i alle fall ikke – og latterbrølene lar neppe vente på seg.
Eau de Vill har sitt utspring fra Sømådalen Theaterselskap, og har siden starten i 1993 sørget for topp stemning og mye moro med sine morsomme tekster og livate melodier. De er fast innslag og et høydepunkt under både Grundsetmart’n, Rørosmartnan – og selvfølgelig her hos oss på Matlystfestivalen. Nå er de tilbake!
Bli med til suksesshistorien England! Ingen har klart å dytte Champagne ned fra tronen – før nå … Hvordan i all verden klarte England – tidenes underdog – å bli en så stor konkurrent? Ingvild Tennfjord lærer deg triksene bak Englands elleville suksesshistorie, og forteller hvorfor hun anser nettopp England som verdens mest spennende vinland akkurat nå.
Duoen LangStutt består av de rutinerte, lokale musikerne Per Erik Høsøien og Vidar Tyriberget. Her blir det liv og god stemning med både norske og internasjonale pop- og rockeklassikere.
På årets matmarked finner du en egen grønn sone, der det bugner av sesongens ferske grønnsaker og frukt. La deg inspirere til et grønnere kosthold ved å møte våre dyktige og dedikerte bønder.
Budeia Gufrid – i Bjørn Kleivens skikkelse – kommer ens ærend fra Stusslistuggua for å dele gode råd og skrøner med festivalfolket. Om rådene er spesielt nyttige gjenstår å se, men dyre er de i alle fall ikke – og latterbrølene lar neppe vente på seg.
Duoen LangStutt består av de rutinerte, lokale musikerne Per Erik Høsøien og Vidar Tyriberget. Her blir det liv og god stemning med både norske og internasjonale pop- og rockeklassikere.
Velkommen til en smakfull kveld med tyrkiske spesialiteter! Cobee byr på en spennende buffet med deilige retter fra det tyrkiske kjøkken – alt til kun kr 199,-. Mat og drikke kjøpes på stedet.
Det indiske kjøkken byr på et rikholdig utvalg av krydder og råvarer – og gir en spennende og eksotisk smaksopplevelse. I anledning Matlystfestivalen inviterer Chai Masala deg inn i sin verden av smaker med en innholdsrik middagsbuffet.
Vindronningen Ingvild Tennfjord returnerer til Matlystfestivalen og inviterer til «Ingvild Tennfjords festaften» i 17. etasje på Wood Hotel – en vinsmaking helt utenom det vanlige.
Hva skjer når du setter sammen to friserte, Ragnhild Ellefsæter og Torill Kielland med Andreas Amb? Det kan jo ikke bli annet enn eksplosivt!
Hvordan finner du dine personlige vinfavoritter? Sommelier og kokk Thea Engvik viser – ved hjelp av fire ulike vinstiler – hvordan vin kan kombineres optimalt med mat. Hun guider deg gjennom smaksopplevelsene og gir deg verktøyene du trenger for å navigere i vinverdenen.
Start festivalkvelden på best mulig måte – med vorspiel i lavvoen og LangStutt på scenen! Duoen består av de rutinerte, lokale musikerne Per Erik Høsøien og Vidar Tyriberget. Her blir det liv og allsang med kjente og kjære pop- og rockeklassikere fra både inn- og utland. Kanskje dukker det også opp en gjesteartist eller to i løpet av kvelden!
Det indiske kjøkken byr på et rikholdig utvalg av krydder og råvarer – og gir en spennende og eksotisk smaksopplevelse. I anledning Matlystfestivalen inviterer Chai Masala deg inn i sin verden av smaker med en innholdsrik middagsbuffet.
Fridthjof Platou fra Atlungstad Brenneri kan sin akevitt- og brennerihistorie – og nå inviterer vi til en akevittkveld helt utenom det vanlige!
Ingen Matlystfestival uten en herlig helaften med spansk tilsnitt! Her får du nyte nydelige, klassiske og moderne tapasretter fra Navarra- og Pamplona-distriktet, sammen med deilige spanske viner. Velkomstdrink er også inkludert i billetten.
Ole Martin Johannessen og Øystein Williksen inviterer til en femretters middag med fokus på bærekraftig bruk av hele dyret. Hver rett serveres med nøye utvalgt vin eller øl som komplementerer smakene.
Stuss’lige karer tar turen over Mjøsbrua og inviterer til skikkelig fest og Vazelina-hyllest i teltet! «Stuss’lige karer» består av seks særdeles rutinerte og dyktige musikere og artister fra Gjøvik og omegn, som har vokst opp med Vazelina i morsmjølka.
Det er duket for irsk aften i lavvoen, og det er Darkwood Boys som står på scenen. Kjell Røysheim, Trond Jevnheim, Kjetil Banken, John Arne Holmlund, Arve Evenstad og Christian Bergheim lover skikkelig festivalstemning.
Cobee byr på en uformell, hyggelig og festlig atmosfære, midt i sentrum og midt i Matlystfestivalen. Lørdag kveld byr de på både DJ og en hemmelig artist!
Bli med og feire over 25 år med Ravi-musikk! Dette er en helt ny side av Ravi, hvor han – alene med pianoet – byr på en nær og ærlig konsertopplevelse.
Klar for god musikk, høy allsangfaktor og ekte festivalstemning? Pubens eget husband tar over scenen på Turid’s og lover en kveld full av klassikere fra country- og rockeverdenen.