Påmelding 

Påmeldinger registreres og standplasser tildeles fortløpende. Det er kostnadsfritt å delta som utstiller på matmarkedet. 
Meld deg på som utstiller under Matmarkedet 2025

Standplass 

Standplass tildeles etter ønsket type (torgbord, telt eller foodtruck). Det er begrenset antall torgbord, og disse tildeles etter førstemann til mølla-prinsippet. Alle utstillerplasser befinner seg i kjernen av festivalområdet, i og i tilknytning til gågata i Brumunddal. 

Opprigg av stand 

Standplassen er tilgjengelig for opprigg fra fredag morgen. Det blir satt opp plakat på hver standplass, som viser hvilken utstiller som skal stå hvor under markedet. Vi har følgende oppsett for opprigg: 

Kl. 08:00-10:00
Mulighet for innkjøring av varer og utstyr i gågata med bil. 
Alle biler må være ute av gågata kl. 10:00. 
Alle utstillere kjører inn i gågata ved å bruke innkjøring ved Elon, langs elva og inn i gågata fra nord. Ut fra gågata brukes utkjøring til parkeringsplassen på Mølla (Industrigata). Detaljert skisse deles i forkant av markedet. 

Kl. 10:00-11:00 

Boder rigges klart for åpning av Matmarkedet kl. 11:00 
Det er kun biler med varer til stand som er tillatt i markedsområdet. Biler parkeres på anviste plasser. Kart for utstillerparkering sendes ut i forkant av markedet. 

Strøm 

Utstillere som har bestilt strøm får ett strømuttak tilgjengelig på sin standplass, og må medbringe egen skjøteledning. 

Strømbehov må oppgis i påmeldingsskjemaet. Se veileder for beregning av strømbehov. Utstiller er selv ansvarlig for å oppgi tilstrekkelig behov for strøm. Under markedet er det utstillers ansvar å benytte kabler og elektrisk utstyr som er godkjent og tilpasset behovet.

Les veileder for beregning av strøm
 

Mattilsynet 

Alle som produserer, håndterer eller omsetter næringsmidler skal være registrert hos Mattilsynet. Utstiller er selv ansvarlig for å følge Mattilsynets regelverk (www.mattilsynet.no). 

Mattilsynet har utarbeidet veiledning for salg av mat på messer og festivaler, som inneholder viktige huskeregler ved midlertidig matsalg. Veilederen finner du her: Trygg mat på messer og festivaler | Mattilsynet. Dette gjelder spesielt utstillere som serverer mat under matmarkedet. Det er utstillers ansvar å påse at mattilsynets veileder følges. 

Plakater og annen reklame 

Det er tillatt med plakater og egenreklame på/innenfor egen utstillerplass. Alt salg og markedsføring skal skje på egen utstillerplass. 

Nedrigg 

Start av nedrigg skjer når markedet stenger for publikum. Det åpnes da for utkjøring av varer og utstyr fra gågata med bil. Samme kjøremønster som ved opprigg. 

Utstiller må fjerne alt materiell og avfall fra egen utstillerplass ved nedrigg.

Åpningstider 

Matmarkedet er åpent for publikum fredag kl. 11:00-18:00 og lørdag kl. 11:00-16:00. Standen skal være åpen i hele åpningstiden. Det er i år mulig å delta en eller begge dager. 

Kontaktinformasjon 

For spørsmål eller avklaringer kan du ta kontakt med: 

Bjørg Mykløy, markedssjef 

Ringsaker kommune 
M: + 47 906 54820 
E-post: bjorg.mykloy@ringsaker.kommune.no 

 Lill D. Larssen 

Assisterende næringssjef 
Ringsaker kommune 
M: + 47 95 85 85 72 
E-post: lill.d.larssen@ringsaker.kommune.no