- 7. november er det ni år siden Bakeriet i Brumunddal åpnet her på torget i Brumunddal, og vi har vært med på Matlystfestivalen helt siden det startet opp. De første årene feiret vi alltid bursdag med stor marsipankake under festivalen, men siden arrangementet er flyttet til oktober så blir det litt tidlig for bursdagsfeiring, forteller Sissel Olsen. 

Selv om den store bursdagskaka er borte, er en kaketradisjon beholdt under Matlystfestivalen. 

- Kakepynting for ungene er veldig populært. Da bygger vi opp med paller rundt bordet i produksjonslokalet og ungene får komme å pynte ferdigtrekte marsipankaker. Her er det ikke seigmenn og nonstop, men proff marsipankakepynt barna får pynte med, forteller Sissel. 

Midt i hjertet av byen

Sissel har vært ansiktet utad for bakeriet på torget i Brumunddal siden det åpnet i 2013. 

- Roger Amundsen som hadde fått anbudet på det nye bakeriet gikk ut i avisa med at han ville håndplukke de som skulle jobbe her. Da ringte jeg og spurte om jeg var i buketten hans, forteller Sissel. Hun fikk jobb, og vinket farvel til nærmere 30 år i kioskbransjen og ble leder for salg og servering i et helt nytt bakeri midt i hjertet av byen.

- Alt startet jo etter at Brumunddal fikk bystatus i 2010. Det var et stort engasjement og mye spennende utvikling, og dette gjør at vi har ganske så mye å by på i Brumunddal i dag. Jeg syntes det var skikkelig spennende å få være med å bygge opp noe helt nytt. Jeg kunne ikke noe om bakeridrift, men hadde jo veldig god erfaring fra salg, sier Sissel. 

I tillegg til bakerihjertet på torget i Brumunddal, har de i dag også to avdelinger på Hamar; i Strandgata og CC Stadion. Kjelstad Bakeri er eier av virksomheten nå. 

- Vi er et ekte håndverksbakeri hvor vi lager alt fra bunn med ærlighet og kjærlighet her i lokalene våre i Brumunddal. Vi har 15 ansatte i hel- og deltidsstillinger; fem i produksjonen, to sjåfører og åtte i front med salg og severing, forteller humørsprederen og kruttønna fra Kvenstubrua. Alle kjenner Sissel, som må sies å ha blitt en "Mor torget".

- Jeg er en person som tør å være meg selv. Jeg føler meg så engasjert i det som skjer på torget at jeg nesten tror at jeg eier det. Jeg er både klovnen og ugla på torget jeg, sier hun og ler høyt. 

Slåbrokk, mårråskaffe, øl og akevitt 

- Hva er ditt beste minne fra Matlystfestivalen så langt?

- Jeg husker veldig godt samtalen mellom Sigbjørn Johnsen og Henriette Enger om det beste i livet i 2020. Det var en så nær og fin samtale så det var nesten så man satt i stua sammen med dem. Det var veldig vellykket og fint, minnes Sissel. Quiz med Egil Drillo Olsen og Arne Scheie var også stor stas, synes hun. 

Det er mange og varierte arrangementer i vente hos Bakeriet i Brumunddal under årets festival. De hjemvendte kjendisene Sigbjørn Johnsen og Sylvia Brustad kommer. Det blir egne kvelder for både øl og mat med Brumunddals norgesmester i ølbrygging Jørgen Olsen og akevitthistorisk aften med Halvor Heuch. Det blir underholdende Brumunddalshistorier med musikk til. Sissel har allerede ordna antrekket til "Molkoping og mårråskaffe", hvor hun lover høy morgenkåpefaktor i bakerilokalene. Hun har allerede begynt å tørrtrene på tørre vafler som skal serveres under denne oktobermorgenstunda i bakeriet.