– Riyasat betyr kongerike på indisk, forteller Sarvjit. Det passer egentlig ganske bra, for i det indiske matkongeriket er restauranteieren opptatt av det lille ekstra. Bordene i restauranten er dekket med stettglass og hvite tøyservietter, og når maten serveres er en oppvarmet klassisk hvit tallerken en selvfølge. 

Gode tilbakemeldinger

– Vi ønsker å gi kundene våre den beste opplevelsen med både service og mat. Det er viktig for oss å lage god mat som folk liker og at de opplever at de er godt ivaretatt. Gode råvarer er også veldig viktig for oss, sier Sarvjit. En sjekk av restauranten på Tripadvisor vitner om at de lykkes så langt. Her har de fått høyeste mulige score med fem stjerner basert på cirka 40 kundeanmeldelser.

Og Sarvjit følger med på tilbakemeldingene. Etter at en kunde var storfornøyd med maten men klagde på litt for kald kaffe, tok Sarvjit affære. Nå serveres kaffe i oppvarmede kaffekopper.  

Indisk festmåltid

– Dette er tredje året vi er med på Matlystfestivalen, og det har vært en stor suksess. Festivalen samler flere tusen mennesker her i Brumunddal, det øker omsetningen og er den store 17. maiferinga for oss. Vi gleder oss veldig. Dette er en anledning til å virkelig å vise hva vi kan lage og servere, smiler Sarvjit.

Han overlater ikke noe til tilfeldighetene når nordiske ganer inviteres inn i indiske mattrradisjoner med en indisk lunsjopplevelse og et indisk festmåltid på menyen gjennom festivaldagene.

Her blir det et festmåltid slik det gjøres når store indiske høytider som Divali skal feires. Dette er en lysfest som feires i oktober/november, og mens Divali er en tradisjon som feires tre netter til ende i nordlige India og Nepal, er et festmåltid over tre dager i vente i Brumunddal. 

– De indiske mattradisjonene er mange og veldig forskjellige rundt om i India. Det er forskjeller fra stat til stat, og i sør er det helt andre retter enn i nord. Det nordmenn forbinder med indisk mat, som tikka masala og butter chicken, er retter som kommer fra det nordindiske kjøkken, forteller Sarvjit, som selv kommer fra nordlige India.  

Dersom du ønsker å spise hos Riyasat Indian Restaurant under Matlystfestivalen kan du bestille bord ved å kontakte restauranten på telefon 61 59 61 59.