Boken byr på inspirasjon og praktiske råd om hvordan du kan arrangere både små og store selskap, slik at både gjester og vertskap får glede av festen.
– Som den matglade ungkaren Jan Årskog sa: «Når je fyrst har fræmen, vil je da itte vara på kjøkkenet», ler Brit Skurdal Braastad. Hun deler sjenerøst av sine hemmeligheter, sin kunnskap og sine verdier i boken, og legger til:
– Det som gir meg mest glede, er å samle folk rundt bordet. I boken «Gjester og fester på Simenstad – før og nå» kan du lese om alt fra Nobelkjøkkenet, hagen på Simenstad, til den spesielle balltradisjon rundt Mjøsa, som har fått en helt sentral plas på Simenstad.
Smakebiter og helaften
Brit samarbeider tett med sin sønn, Peder Braastad, som er kulturformidler med en stor lidenskap for konjakk. Kjærligheten til den gamle, ærverdige gården, gleden over mat, og verdien av godt vertskap danner grunnlaget for både boken og arbeidet deres.
Under boklanseringen vil det serveres smakebiter fra Grønn gourmet-konseptet, sammen med Brit Skurdal Braastads egenproduserte rabarbradrikk. For de som ønsker mer, inviterer hun til et storslått gilde på Simenstad gard, kvelden den 19. oktober.
– Dette er en begivenhet jeg ser frem til med stor glede. Ingenting gjør meg lykkeligere enn å samle gjester til festligheter her hjemme på Simenstad, avslutter Braastad.
Kontakt vertinne Brit for påmelding til kveldsarrangement
Ønsker du å melde deg på kveldsarrangement på Simenstad, kontakt Brit Skurdal Braastad på telefon 930 66 582 eller på e-post brit@simenstadgard.no.