I løpet av tre dager kan publikum kose seg på rundt 60 arrangementer fordelt på de ulike arenaene. Hele programmet ser du på matlystfestivalen.no, eller på festivalens Facebookside. Det blir også lagt ut i kommunens kulturkalender.  

Nyskapende og gjenbruk

I årets program er det både gamle, kjære travere og nykommere. Ingvild Tennfjord og Sara Døscher er begge tilbake for å dele mer kunnskap om vin. Trond Svendsen er tilbake, og har fått med seg Øystein Williksen for en helaften med BBQ og musikk av en av stadionrockens grunnpilarer – Bruce Springsteen. Den stuttreste helaftenen på Matfatet er en sikker vinner hvert år, og tapas hos City Meet & Eat er det mange som gleder seg til. 

– Det som er veldig morsomt er at serveringsstedene er så flinke til å videreutvikle arrangementene sine, de skaper nye konsepter og legger mye ære og stolthet i å levere sitt ypperste. Slik blir festivalen ny hvert år, selv om de fleste arenaene er de samme fra år til år, sier festivalsjef Monica Østenheden.

Barnas Matlyst

Siden oppstarten for sju år siden, har spesielt «Barnas Matlyst» vokst jevnt og trutt, og i år er det hele 16 arrangementer som er spesielt rettet mot barn. De kan delta på pølsekurs, den store potetfesten, de kan spise så mye de orker på pizzabuffet, pynte kaker, spise pannekaker, synge med til Prøysensanger, se kino og mye mer. Aldri før har Matlystfestivalen hatt et bredere tilbud for den yngre garde. 

Det er også en rekke gratisarrangementer, og det store matmarkedet på lørdag kommer til å trekke mye folk.   

Humor

Som tidligere åpner også årets festival scenen for en rekke humorinnslag. I Lavvoen blir det to «Fårs med Friserte Fruer», og Eau de Vill kommer innom med elleville historier og fengende låter på lørdagen. Gjennom festivalen ellers får man møte både Gufrid, Andreas Amb og Carstens, Johannessen og Olestad i fri dressur. På Wood Hotel kommer Halvor Johansson og underholder under «standupmiddag». Lattermusklene skal med andre ord også få trimmet seg på Matlystfestivalen.   

Se programmet her