Gjennom disse dagene har vi vært på sprudlende motevorspiel, boklansering, Innovasjon Norge har delt ut Bedriftsutviklingsprisen for landbruket, vi har vært gjennom herlige vinreiser til Frankrike og Spania og vi har blindtestet bobler og smakt og kåret både øl og akevitt. Vi har feiret poteten med både smaking, baking, lek og lære, vi har spist velkomponerte og imponerende måltider som har bydd på nye smakskombinasjoner og lokale råvarer løftet til nye høyder. 

Det har vært eksotiske måltider, kortreiste måltider og musikkmåltider. Og vi har ledd. Som vi har ledd! Til Halvorsprat, Friserte Fruer, Bjørn Kleiven, Andreas Amb og Eau de Vill.  Vi har vært rørt til tårer av musikalske øyeblikk, og barna har kost seg med Teddybjørnens bursdagsfest, kino i verdens høyeste trehus, de har boltret seg på og med Geitmyra og Newton, de har bakt, smakt og forsket, sunget og lekt.

Fantastiske opplevelser og rekorder

Når hordene inntok gatene under det rekordstore matmarkedet på lørdag, måtte flere av oss ta en aldri så liten telling og tørke en tåre i øyekroken, for makan til folkefest det ble! Vi visste at vi hadde et strålende marked med fantastiske utstillere og produkter, men det er vanskelig å forutse en slik folkemengde. 

Matlystfestivalen skapes i et kreativt, produktivt og engasjert samvirke mellom næringsliv, kulturliv og kommune. Når vi virker sammen så vi klarer vi tunge løft og det gir resultater. Flere har meldt om omsetningsrekord og besøksrekord i egen virksomhet, og det ligger igjen flere millioner i lokalsamfunnet etter en helg som dette. Det er vi stolte av. 

Vi ser frem til 2025!

Nå starter jobben med å bygge en enda bedre festival til neste år og det gleder vi oss til. Tusen takk til alle de flinke folka bak gryter og tappetårn, miksebord og torgbord, på og bak scener, i bakrom og møterom! Tusen takk for maten, kunnskapen, musikken og moroa! Og tusen takk til publikum for at dere kommer, smaker, smiler og nyter det vi har å by på! 

Varmt velkommen tilbake til Matlystfestivalen 16.-18. oktober 2025!