Den fine blandingen av humor, mat og kunnskap som har blitt varemerket til Matlystfestivalen videreføres også neste år. 

Konsulent og moromann 

Paul Håvard Østbye gjorde stor suksess da hans alter ego, konsulent Håkon Skaug, besøkte Matlystfestivalen med sin 80-talls middag for tre år siden. Nå kommer han tilbake, og han har selvsagt med seg konsulenten fra Kraby til teltet på Matlyst-torsdagen.  

– Nå er det Johannes Barli og gjengen hans fra Hygga Fjellkro som står for maten, så rekecoctail og løvbiff står ikke på menyen denne gangen, lover festivalsjef Monica Østenheden. 

– Håkon Skaug aka Paul Håvard byr på siste nytt fra Kraby konsølting og andre prosjekter han pusler med på andre sida av Mjøsa, sier Østenheden, som lover en underholdende og velsmakende kveld.  

Man kan kjøpe billetter til kun show, eller til show med middag. 

Les mer om «Chez Håkon Skaug» her!

Mer øl og vinyl 

En gammel Matlyst-favoritt vender tilbake når Trond Svendsen gjentar suksessen med «Øl og vinyl», denne gangen hos Turid´s på fredag under festivalen. I kjent stil tar han oss med på en musikalsk rundtur i åpent landskap der lun humor sitter i passasjersetet.  

– Jeg må ha igjen noen overraskelser, men jeg kan røpe at vi på ingen måte kommer til å gå stille forbi at det er 50 år siden Eagles-klassikeren «Hotel California» ble sluppet, sier Trond.   

Les mer om «Øl og vinyl» her!

«Hai class» på Browns Corner 

Vår egen Terje Melheim briljerte med sine kunnskaper om vin og mat under årets Matlystfestival, og vi er veldig glade for at han har fått blod på tann og ønsker å være med neste år også. Denne gangen har han fått med seg Kristian Hovde og Hai Hang, og sammen leverer de “Hai class” - en gourmetmiddag bestående av syv retter fra Hai Hangs særegne fusion-kjøkken komponert på råvarer fra Kristian Hovde. Hovde forteller om matens vei til fatet, og Melheim om vinens vei til glasset. 

– Det er alltid spennende og gledelig når lokale krefter kommer sammen og bidrar med hver sine kunnskapsområder for å skape noe eget. Dette blir en kveld med fantastiske smakskombinasjoner og høy faglig kvalitet, sier Østenheden.   

Les mer om «Hai class med Hai Hang, Kristian Hovde & Terje Melheim» her!

Champagnefrokost, selvfølgelig 

Champagnefrokosten i ulike tapninger har vært en gjenganger under Matlystfestivalen. På neste års matlystlørdag er det Espen Erlien og Terje Melheim som står for det faglige innholdet når tre glass champagne skjenkes til frokost fra Matfatet. 

– Espen Erlien er vinimportør med spesialkompetanse på småprodusenter fra Champagne. Han og Terje Melheim har mange gode historier om boblenes ferd fra vinrankene til glasset, så dette blir en både velsmakende og interessant start på dagen, lover festivalsjefen. 

Les mer om «Champagnefrokost med Espen Erlien & Terje Melheim» her!

Kjøp billetter til Matlystfestivalen 2026 på Ticketmaster